Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

13 nov Safety Solutions – Wide Area

De grote brand in de loods bij Chemelot in Geleen bewees het maar weer… Het belang van goede signaalgevers!

Door het verhoogde risico op het vrijkomen van chemicaliën moeten mensen op de plant en in de omgeving zo snel mogelijk worden gewaarschuwd.

“Waar vroeger één aanspreekpunt (DSM) was op het Chemelot park, zijn er nu 65 bedrijven actief. Dit maakt uitstekende communicatie absoluut noodzakelijk.”

Voor het waarschuwen van mensen op de plant en in de omgeving kunnen Wide Area systemen worden gebruikt, zoals is weergegeven op onderstaande foto.Een Wide Area systeem bestaat uit signaalgevers met een enorm vermogen en output (125-151dB) die een notificatie uit kunnen dragen over een groot terrein of oppervlakte.Wide Area systemen kunnen voor diverse notificaties worden gebruikt, zoals: Bij het vrijkomen van giftige stoffen, een groot uitslaand vuur, een algemeen security alert (Eerste maandag van de maand, 12u.) en bij extreme natuurverschijnselen zoals bij overstromingen, tornado’s of tsunami’s. 

wide_area_signals

Vragen zoals: Hoeveel sounders heb ik nodig? Wat is de totale gezamenlijke output? Waar moet ik zoal rekening mee houden tijdens het plaatsen van een Wide Area systeem? En hoe moeten de units gepositioneerd worden? beantwoorden wij graag voor u! Dit doen we altijd vanuit het oogpunt dat iedereen overal op de plant op de hoogte moet worden gebracht tijdens een bedreigende situatie.

Voor een voorbeeld uit de praktijk hebben wij een case study beschikbaar gesteld:

Wide Area – case study

Enkele uitgangspunten van Gunneman bij de implementatie van een nieuw systeem:

  • Volledige controle mogelijkheid, met actuele informatie over de systeemstatus.
  • Alarm activeringsmogelijkheid via Public Alarm systeem.
  • GPS gesynchroniseerde tijdsinstelling aangevuld met voorgeprogrammeerde alarm test. (Denk hierbij aan de test op de eerste maandag van de maand om 12u.)

Wilt u meer uitgangspunten of uitgebreid advies? Neem contact met ons op!
E: imo@gunneman.nl T: +31 (0)38 443 2400