Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

15 jan EMC kabelwartels – voor storingsvrije installaties

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de AGRO EMC kabelwartels!

Om het aantal storingen in een elektronische installatie tot een minimum te beperken moeten de negatieve elektromagnetische effecten worden geëlimineerd. Dit kan worden bereikt door middel van effectieve afscherming van de componenten. Niet alleen kabels zelf, maar ook de bijbehorende wartels moeten worden afgeschermd. De wartels moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van de afscherming van de kabel intact blijft en dat er geen verliezen optreden als gevolg van deze afscherming. Dit zijn de EMC kabelwartels!

De unieke montage van de easyCONNECT wordt geïllustreerd in het onderstaande filmpje!

Elektromagnetische straling en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) is iets waar iedereen mee wordt geconfronteerd in het dagelijkse leven. Wanneer de elektronische industrie groeit, groeit het level van elektromagnetische  inmenging. Veel elektronische goederen zijn vatbaar voor elektromagnetische invloeden of hebben de eigenschap om zelf zulke invloeden te creëren.

Het is verplicht om elektromagnetische aspecten van een elektronische installatie vooraf in de ontwikkeling van machines, systemen en materiaal te adresseren, zodat een kostbare bewerking achteraf kan worden voorkomen. Om wat specifieker te zijn…. bijna 40% van alle elektronische storingen zijn terug te traceren op ontoereikende elektromagnetische metingen.

Gunneman heeft 4 soorten EMC kabelwartels van AGRO in zijn assortiment. Onder andere de 1) easyCONNECT kabelwartel die zich onderscheidt van een normale kabelwartel door een snelle, comfortabele en zekere montage, dankzij de unieke contactveer. De speciale vormgeving van de contactveer zorgt voor een optimale afscherming, zonder beschadiging.

Naast de easyCONNECT hebben wij ook de volgende EMC kabelwartels in ons assortiment:

2)De Rapid Serie (Met veercontacten)
3)De Progress EMC (Met contacthuls)
4)De 85 serie (Met kopertape en klembus voor hoge lekstromen)

Verder zijn de AGRO kabelwartels door het Swiss EMC laboratory MONTENA EMC SA gecertificeerd voor hun “lowest transfer impedance and high current carrying capacity”.

Het effect van de kabel afscherming ligt aan het materiaal dat is gebruikt, het type afscherming en de connectie tot de aarding. De exacte invloed van deze drie factoren op de mate van elektromagnetische compatibiliteit lichten wij graag verder toe. Stuur een mail naar imo@gunneman.nl of bel naar 038 443 24 00!