Duurzaamheid en verlichting: LED of TL?

10 apr Duurzaamheid en verlichting: LED of TL?

Als het over duurzaamheid in combinatie met verlichting gaat, wordt er al snel aan LED-verlichting gedacht. LED-verlichting heeft ook zeker een aantal goede eigenschappen die een positieve bijdrage leveren aan het thema duurzaamheid:

• Het lagere energieverbruik t.o.v. standaard verlichting
  • De langere levensduur t.o.v. standaard verlichting
  • Zeer geschikt voor omgevingen met lage temperaturen
  • Goed toepasbaar als gerichte lichtbundel

LED of toch TL?
Er zijn echter ook vele situaties waarbij LED-verlichting niet de meest optimale oplossing biedt. Zo heeft LED-verlichting bij het verlichten van (grotere) ruimtes, zoals productiehallen, en terreinen (buitentoepassingen) vaak teveel nadelen. Het is lastig om met LED-verlichting een egaal verlichtingsniveau te creëren. Daarnaast is de energiewinst van deze LED-verlichting ten opzichte van hoogfrequent TL-verlichting te gering. Hoogfrequent TL-verlichting in longlife uitvoering overtreft zelfs qua levensduur  LED-verlichting. Tevens is de licht-output van hoogfrequent TL-verlichting beter en geeft TL een egaler en dus aangenamer verlichtingsniveau.

Longlife TL-verlichting
In vele industriële en offshore situaties biedt longlife TL-verlichting u dus een beter alternatief dan LED en levert u de volgende voordelen op t.o.v. standaard verlichtingssystemen:

• Slechts 1  i.p.v. 3-4 lampvervangingen in dezelfde periode → besparing op onderhoudskosten
  • Verhoging van de kwaliteit van de installatie → minder uitval
  • Milieubesparing → 3 x langere levensduur betekent besparing op grondstoffen, energie, verpakking en transport

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl u kosten bespaart. Beter kan toch niet?

Laat u door ons adviseren en voorrekenen wat u kunt besparen op uw lichtinstallatie? Neem nu contact met ons op.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.