Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Verlichting Specificaties

Verlichting Specificaties

Omschrijving eigenschappen van de armaturen

De specificaties die worden gebruikt in (extreme) Industry, Marine & Offshore omgevingen zijn; specificaties betreffende de diverse zones, specificaties van de IP-waarden en de range aan certificeringen die bestaan voor verlichting.

Het zoeken op basis van de specificaties kan u zo snel mogelijk naar het juiste product leiden. De diverse zones zijn de Safe Area, de zones 1 & 2 (gas) en de zones 21 & 22 (stof), op IP-waardes (tot en met IP69K) en op de diverse certificering waaraan de verlichting kan voldoen (Ex, IECEx, UL, FM, EAC, CSA, INMETRO).

Gebieden waarin explosiegevaar heerst worden aangeduid met zones. De zone typering hangt af van het type explosiegevaar (gas of stof) en de duur van de ontvlambare atmosfeer. De zones kunnen worden ingedeeld in Zone 0, 1 of 2 voor brandbare gassen, dampen en nevels in combinatie met lucht. Brandbare stoffen in combinatie met lucht worden aangeduid met Zone 20, 21 of 22. De IP-waarde duidt de mate van dichtheid van de behuizing aan tegen stof en water. Deze gaat van IP20 tot IP69K.

Verlichting ATEX-Zones

Gebieden waarin explosiegevaar heerst worden aangeduid met zones. De zone typering hangt af van het type explosiegevaar (gas of stof) en de duur van de ontvlambare atmosfeer. De zones kunnen worden ingedeeld in Zone 0, 1 of 2 voor brandbare gassen, dampen en nevels in combinatie met lucht. Brandbare stoffen in combinatie met lucht worden aangeduid met Zone 20, 21 of 22.

Verlichting IP Waardes

De IP-waarde duidt de mate van dichtheid en behuizing aan tegen stof en water. Deze gaat van IP20 tot IP69K.

Verlichting Certificaten

Het zoeken op basis van de specificaties kan u zo snel mogelijk naar het juiste product leiden. De diverse zones zijn de Safe Area, de zones 1 & 2 (gas) en de zones 21 & 22 (stof), op IP-waardes (tot en met IP69K) en op de diverse certificering waaraan de verlichting kan voldoen (Ex, IECEx, UL, FM, EAC, CSA, INMETRO).

Stel uw vraag

Benieuwd naar ons advies en onze oplossingen voor uw specifieke situatie? Vul het contactformulier in. 

Een van onze specialisten neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.