Chalmit Protecta X
Nieuwe generatie LED-verlichting voor explosiegevaarlijke- en extreme industriële omgevingen

Chalmit, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van verlichting voor extreme en explosiegevaarlijke omgevingen, heeft de Protecta X LED gelanceerd. Het revolutionaire, nieuwe armatuur is tot 50% helderder dan elk traditioneel lineair armatuur op de markt. Het beschikt over verschillende lenzen voor een uitstekend lichtbeeld, heeft een levensduur van meer dan 120.000 uur bij 25 °C en beschikt over revolutionaire features om onderhoudskosten terug te dringen.

Traditionele lineaire (TL) armaturen domineren al meer dan 50 jaar de verlichting in industriële en explosiegevaarlijke omgevingen. Sinds de ontwikkeling van LED’s is de lineaire behuizing niet echt veranderd. Chalmit vond dat dit moest veranderen en heeft een compleet nieuw armatuur ontwikkeld, waarbij lichtprestaties, veiligheid en ‘easy’ maintenance centraal stonden. Het resultaat is de Protecta X – het best presterende LED-lineair-armatuur voor extreme en explosiegevaarlijke omstandigheden ooit!

Verschillende lenzen

De Protecta X heeft gespecialiseerde lenzen die minimaal hetzelfde lichtbeeld leveren als een traditioneel lineair armatuur (4ft, 2x36W TL). De lenzen sturen het licht, genereren een zeer gerichte, heldere, witte output over het gewenste gebied en beperken de hoeveelheid verspild licht. Er zijn verschillende lenzen beschikbaar, wide, medium en asymmetrisch, ontworpen voor essentiële locatietoepassingen – zoals gemonteerd aan leuningen voor looppadverlichting. Deze hogere, meer gerichte output betekent dat minder armaturen nodig zijn, waardoor de installatietijden en projectkosten worden verlaagd.

Innovatieve noodunit

De Protecta X met noodunit heeft een innovatieve batterijstick die in de zijkant van het armatuur kan worden geschoven, waardoor het niet nodig is om de behuizing van het armatuur te openen voor toegang tot de batterij. Als er batterijen vervangen dienen te worden, kan de stick eenvoudig in enkele minuten worden verwijderd en vervangen – waardoor de vervangingstijd tot wel 80% wordt verkort.
De positie van de batterijstick betekent ook dat gebruikers de stick kunnen kopen op het moment dat het armatuur in gebruik wordt genomen. Dit is van belang, omdat het armatuur vaak ruim voor de voltooiing van het project op de locatie wordt afgeleverd. Echter, hoe langer een batterij zonder voeding is, hoe groter de kans dat deze in een onherstelbare diepe ontladingstoestand valt.

Optimale warmtehuishouding
De LED’s en driver zijn ondergebracht in afzonderlijke behuizingen die de levensduur van beide componenten verlengen. Luchtspleten tussen het armatuur en de centrale behuizing voorkomen de ophoping van vuil, die oververhitting kunnen bevorderen. Gemaakt van marine grade LM6, in plaats van kunststof, met een uitstekende warmtegeleiding.

Alle voordelen kort op een rij:

  • Toonaangevende armatuurefficiëntie van > 135 lm/W
  • Geoptimaliseerde lumenoutput dankzij 3 beschikbare lenzen, breed, medium en asymmetrisch
  • Onderhoudsvrije levensduur van 120.000 uur bij 25 °C
  • Innovatieve noodunit met unieke batterijstick

PROTECTA X CATALOGUE