Chemie & petrochemie

Chemie & petrochemie

Honderden producten waar we bijna dagelijks mee in aanraking komen zijn mogelijk gemaakt door de chemische industrie. De chemische industrie is een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse economie. Bij chemie en petrochemie is kostenreductie en efficiënte productie van groot belang maar bovenal veiligheid voor mens en omgeving. In deze industrieën wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Zoals zuren en zouten in de chemie. Maar ook gas, olie en benzine, chemicaliën en giftige stoffen voor de petrochemische industrie. Gunneman verkoopt de juiste producten voor uw industrie.

Zo biedt Gunneman industriële en EAC-gecertificeerde LED verlichting die voldoet aan de volgende vereisten: ATEX (explosieveilig) – IECEx, DNV-GL, ABS en Inmetro.

Gunneman BV biedt (petro)chemische bedrijven hoge kwaliteit materialen voor optimale veiligheid en weinig onderhoud. Wij leveren de producten zo aan dat ze snel zijn te installeren en het proces niet of niet lang hoeft stil te liggen.

Daarnaast biedt Gunneman oplossingen voor de opslag.  Plantaardige oliën en vetten, olie producten, gassen en chemicaliën worden in grote tanks opgeslagen voordat ze naar hun eindbestemming worden getransporteerd. Het soort opgeslagen materiaal en de locatie van de terminals maakt dat de verlichting en de elektrotechnische installaties bestand moeten
zijn tegen extreme omstandigheden. Denk daarbij aan explosiegevaar, chemicaliën, water en zout. Daarnaast is veiligheid enorm belangrijk.

Wij bieden verschillende producten aan van verlichting tot wartels. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk dan in onze productcatalogus voor meer informatie of neem contact met ons op!

Stel uw vraag

Benieuwd naar ons advies en onze oplossingen voor uw specifieke situatie? Vul het contactformulier in. 

Een van onze specialisten neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u direct advies over uw project en onze mogelijkheden?

Neem direct contact op met één van onze specialisten

chemische- en petrochemische industrie

De uitdaging

In chemische- en petrochemische industrie en veel andere industrieën kan er explosiegevaar ontstaan door het onbedoeld vrijkomen van gassen. Daarnaast is er vaak een verhoogd brandrisico. Gas en branddetectie installaties zijn hier dan ook verplicht. Gunneman levert een compleet en hoogwaardig assortiment visuele en akoestische signalering als onderdeel van deze installaties. Wel zo veilig.

over ons

Wij bieden totaaloplossingen

Naast verlichting en signalering biedt Gunneman ook wartels, boxen en noodsignalering aan voor de industrie. Onze producten zijn geschikt voor extreme omstandigheden zoals grote temperatuurverschillen, vocht, stof en druk.

Wij bieden verschillende producten aan van verlichting tot wartels.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk dan in onze productcatalogus voor meer informatie of neem contact met ons op!