Sonneborn Amsterdam

Sonneborn Refined Products is een producent van geraffineerde aardolieproducten, die wereldwijd onder meer worden gebruikt voor toepassingen in de farmacie, personal care, voeding en techniek.

Aanleiding

De klant was voor de bouw van de nieuwe installatie op zoek naar betrouwbare lijnverlichting waarmee de veiligheid van de medewerkers op de plant op 1 stond, maar waarbij lagere installatiekosten en maintenancekosten dan bij de gebruikelijke verlichting in soortgelijke projecten een pré was.

Projectdoelstelling

De doelstelling van het project was om met het gebruik van zo min mogelijk armaturen de gewenste luxlevels te realiseren en een veilige werkomgeving te creëren voor de werknemers op de installatie. Daarnaast was explosieveiligheid en hoge kwaliteit armaturen een vereiste waardoor de installatie- maintenance- en faalkosten zo laag mogelijk zouden uitvallen.
Oplossing

Gunneman heeft een specialistisch lichtplan opgesteld voor de installateur. Door gebruik te maken van de lineaire verlichting van Chalmit zijn er minder armaturen nodig geweest dan bij soortgelijke projecten.

Resultaat

Door de combinatie van specialistisch advies en de juiste armaturen vallen de maintenancekosten van de verlichting naar schatting zo’n 30% lager uit dan bij vergelijkbare installaties. Daarnaast is de veiligheid van de werknemers ten alle tijden gewaarborgd doordat er gebruik is gemaakt van de betrouwbare verlichting van Chalmit.