LED verlichting koel- & vriescellen

Led verlichting is voor vrieshuizen en koelcellen de ideale keuze. Wel hebben de led armaturen in koelcellen en vrieshuizen te maken met uitdagende condities: extreme temperaturen, condens, reiningsmiddelen. Daarbij wil je onderhoud tot een minimum beperken vanwege verstoring van de werkzaamheden in vriescellen en bijbehorende kosten.

Gunneman Group biedt lichtoplossingen die aan al deze criteria voldoen. Onze lichtspecialisten inventariseren de eisen en randvoorwaarden voor het beste resultaat tegen de laagste kosten. Contact onze product specialisten voor een advies op maat. 

Het gebruik van led verlichting in een koelcel biedt veel voordelen:

 • Energie-efficiëntie: Led verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichtingssystemen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Langere levensduur: Led lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen en tl-buizen. Dit vermindert de kosten en het de maintenancekosten van frequente vervanging. 
 • Veiligheid en betrouwbaarheid: Led lampen produceren weinig warmte en zijn veiliger in gebruik dan traditionele verlichting. Ze zijn ook bestand tegen trillingen en schokken, waardoor ze betrouwbaar zijn in een koelcelomgeving.
 • Flexibiliteit in ontwerp en installatie: Led verlichting is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de bestaande infrastructuur van een koelcel. Het kan ook worden gedimd of geprogrammeerd om aan specifieke verlichtingseisen te voldoen.
 • Kostenbesparing: Hoewel led lampen aanvankelijk duurder kunnen zijn in vergelijking met traditionele verlichting, leidt de energie-efficiëntie en langere levensduur tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Milieuvriendelijkheid: Led verlichting bevat geen giftige stoffen zoals kwik en lood, die aanwezig kunnen zijn in andere soorten verlichting. Bovendien is het energieverbruik van led lampen lager, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Bij het kiezen van de juiste led verlichting voor een koelcel zijn er enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Lichtsterkte en kleurtemperatuur: Het is essentieel om de juiste lichtsterkte en kleurtemperatuur te kiezen voor de specifieke behoeften van de koelcel. Het is belangrijk dat de verlichting voldoende helderheid biedt, zodat medewerkers veilig kunnen werken en producten goed kunnen worden waargenomen. Daarnaast kan de kleurtemperatuur de sfeer en productiviteit beïnvloeden.
 • Beschermingsklasse: Aangezien een koelcel een vochtige omgeving is, is het van cruciaal belang om led verlichting te kiezen met een geschikte beschermingsklasse. Het is aan te raden om verlichtingsarmaturen te selecteren die bestand zijn tegen vocht, stof en andere omgevingsfactoren.
 • IP-waarde: De IP-waarde, oftewel de International Protection Rating, geeft aan in hoeverre de led verlichting bestand is tegen water en stof. Voor een koelcel wordt meestal een IP65- of hogere waarde aanbevolen, wat betekent dat de verlichting volledig beschermd is tegen stof en bestand is tegen lage druk waterstralen.
 • Onderhoud en vervanging: Hoewel led lampen een lange levensduur hebben, is het belangrijk om na te gaan hoe gemakkelijk ze kunnen worden onderhouden en vervangen. Kies voor led verlichting met gemakkelijk bereikbare armaturen en vervangbare onderdelen om het onderhoudsproces te vergemakkelijken.
verlichting voor koel en vrieshuizen

Sammode industriële LED-verlichting voor vriescellen

Gunneman Group maakt voor vrieshuizen en koelcellen veelvuldig gebruik van de led armaturen van de Franse producent Sammode Industry. Deze voldoen aan:

 • HACCP
 • International food standard
 • BRC Food

Daarnaast zijn de led armaturen voor vrieshuizen (IP69K) en bestand tegen schokken, vibraties, chemicaliën en reiniging onder hoge druk. Door de unieke combinatie van Mechanische Polycarbonate (IK10) en PMMA is de armatuur slagvast en bestand tegen agressieve chemicaliën.

Leaflet Sammode verlichting koelcellen

Meer weten? Neem contact op met één van onze product specialisten.

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar advies & oplossingen voor uw specifieke situatie? Bel 038 443 2400 of vul het contactformulier in. Een van onze specialisten neemt snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.