Bedrijfshal voorzien van LED-verlichting?

LED-verlichting voor bedrijfsruimtes

De gebruikte verlichting binnen bedrijven is veelzijdig. Van LED-panelen in kantoren tot de meest uitdagende omstandigheden binnen een productielocatie. Gunneman Group is specialist op het gebied van LED-verlichting voor werkplaatsen. 
 
Wilt u bijvoorbeeld ook meteen het kantoor meepakken. Speciale designverlichting of unieke buitenverlichting. Wij verzorgen voor het gehele project in samenwerking met onze zusterbedrijven. Altijd met één aanspreekpunt. 
ledverlichting werkplaats

LED-verlichting voor uw bedrijfshal zonder gedoe

Een goede LED-verlichting in bedrijfshallen zorgt niet alleen voor een heldere en veilige omgeving, maar het heeft ook invloed op de productiviteit en het welbevinden van werknemers. Een investering in kwalitatief goede LED-verlichting binnen plaatsen waar gewerkt wordt loont,

Moet bestaande TL-verlichting nog vervangen worden? Dan kun u met LED-verlichting meteen aanzienlijk besparen. In de praktijk betekent direct een besparing tussen de 50 en 80% op energie.

Dat helpt uw investering snel terug te verdienen. Echter terugverdientijd is onze optiek niet de belangrijkste factor voor het beste rendement o uw bedrijfshalverlichting. De levensduur van de verlichting is onder andere te beoordelen op de LB-waarde van het armatuur. De levensduur bepaalt in grote mate hoe lang u – met een goede lichtkwaliteit – met uw verlichting kunt doen.

Naar ons idee wordt er te weinig gekeken naar de lichtkwaliteit van de verlichting.

Een goede lichtkwaliteit met LED-verlichting op de werkplaats vertaalt zich in:

 • meer veiligheid op de werkvloer
 • een betere productiviteit
 • en een prettigere werkomgeving

Een investering in kwalitatief goede LED-werplaatsverlichting loont. 

Onze LED-verlichting voor bedrijfshallen biedt vele voordelen, zoals:

 • energiebesparing
 • een lange levensduur (uw installatie kan jaren langer mee gaan)
 • minimaal verval (de lichtsterke blijft constant)
 • lage onderhoudskosten
 • juiste kleurweergave
 • compleet verzorgd project (u heeft er geen omkijken naar)

 

Perfecte werkplaatsverlichting

Uw industriële LED-verlichting vervangt u niet iedere dag. En ontwikkelingen gaan snel. Wilt u zonder gedoe uw bedrijfshallen voorzien van LED-verlichting die langer meegaat, onderhoudsvrij is en een uitstekende lichtkwaliteit geeft? Onze lichtspecialisten zorgen ervoor.

Onze werkwijze

 • telefonische intake
 • inmeten bij u op locatie
 • wij maken een doordacht lichtplan voor bedrijfshal
 • u krijgt een uitgebreide ROI-berekening over uw investering
 • installatie door uw eigen installateur, technische dienst of een partner van Gunneman Group
 • check bij oplevering

 

Waar houden we zoal rekening mee?

Bij het selecteren van de juiste verlichting voor uw bedrijfshal zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Integratie van natuurlijke verlichting
  Het integreren van natuurlijke verlichting in bedrijfshallen kan veel voordelen bieden. Door gebruik te maken van daglicht via ramen, lichtkoepels of lichtstraten, kunt u energie besparen en een aangename werkomgeving creëren. Het is belangrijk om rekening te houden met de positie van de ramen en de juiste zonwering te gebruiken om overmatig licht en warmte te voorkomen.
 • Het ontwerpen van een optimale verlichtingsindeling voor bedrijfshallen
  Het ontwerpen van een effectieve verlichtingsindeling voor bedrijfshallen vereist zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Hier zijn enkele richtlijnen om rekening mee te houden.
 • Principes van verlichtingsontwerp / lichtplan voor bedrijfshallen
  Bij het ontwerpen van de verlichtingsindeling is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing en dekking van de armaturen. De verlichting moet gelijkmatig verdeeld zijn en schaduwen en verblinding minimaliseren. Het gebruik van reflecterende materialen en indirecte verlichting kan helpen om een evenwichtige verlichting te bereiken.
 • Zonering en taakverlichting
  Het opdelen van de bedrijfshal in zones kan helpen om de verlichting beter af te stemmen op specifieke taken en activiteiten. Bijvoorbeeld, werkplekken kunnen worden voorzien van heldere verlichting, terwijl opslagruimtes voldoende basisverlichting kunnen hebben. Taakverlichting, zoals bureaulampen of schijnwerpers, kan ook worden gebruikt om de verlichting aan te passen aan individuele behoeften.
 • Noodverlichtingssystemen
  Noodverlichting is essentieel voor de veiligheid in bedrijfshallen. Bij stroomuitval of noodsituaties moeten werknemers de weg kunnen vinden naar de nooduitgangen. Noodverlichtingssystemen, zoals vluchtrouteverlichting en paniekverlichting, moeten voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en regelmatig worden getest en onderhouden.
 • Onderhoud en verzorging van de verlichting in bedrijfshallen
  Om de optimale prestaties en levensduur van de verlichting in bedrijfshallen te behouden, zijn regelmatig onderhoud en verzorging essentieel.
 • Regelmatige inspecties en reiniging
  Het is belangrijk om de verlichtingsarmaturen regelmatig te inspecteren op eventuele schade of slijtage. Stof en vuil kunnen de prestaties van de verlichting verminderen, dus regelmatige reiniging is nodig om een maximale lichtopbrengst te behouden.
 • Upgraden en retrofitting
  Met de voortdurende ontwikkeling van verlichtingstechnologie is het mogelijk om bestaande verlichtingsarmaturen te upgraden naar energiezuinigere opties. Dit kan het vervangen van lampen en armaturen omvatten, evenals het installeren van nieuwe regelsystemen. Een professionele verlichtingsadviseur kan helpen bij het identificeren van de beste upgrade-opties.

 

Geschikte armaturen voor uw bedrijfshalverlichting

De keuze van de geschikte LED-lampen voor uw bedrijfshal hangt af van de situatie. Bijvoorbeeld de hoogte van het pand, is er sprake van stof of vocht en heeft u te maken met hoge temperaturen. Onze lichtspecialisten houden rekening met tal van variabelen om de best passende LED -verlichting voor uw bedrijf te selecteren.