ATEX kabelwartels

Bedrijven in de olie- en gas-, chemische en farmaceutische sector hebben dagelijks te maken met gevaarlijke omgevingen. Een belangrijk aspect van het handhaven van een veilige en efficiënte werkplek is ervoor te zorgen dat alle apparatuur en machines voldoen aan de noodzakelijke veiligheidsnormen. Atex Wartels zijn zo’n onderdeel dat essentieel is voor elke installatie in een gevaarlijke omgeving. 

Gunneman Group adviseert en levert Ex wartels van de merken Hawke en Agro.

Wat zijn Atex Wartels?

Atex Wartels zijn kabelwartels die zijn ontworpen voor gebruik in explosieve atmosferen. Ze zijn gebouwd om te voldoen aan de Atex-richtlijnen, de voorschriften van de Europese Unie voor apparatuur en beveiligingssystemen die bedoeld zijn voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen. Deze voorschriften zijn er om werknemers en het milieu te beschermen tegen de risico’s van explosieve atmosferen.

Kabelwartels zijn er in verschillende soorten, elk ontworpen voor verschillende omgevingen en toepassingen. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder messing, roestvrij staal en plastic. Het type Atex Wartel dat nodig is, hangt af van de specifieke vereisten van de installatie.

Toepassingen van Atex Wartels

Atex Wartels hebben een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën. In de olie- en gasindustrie worden ze gebruikt om kabels in booreilanden en offshore platforms te beschermen. In de chemische industrie worden ze gebruikt om explosies te voorkomen in gevaarlijke gebieden zoals chemische fabrieken. In de farmaceutische industrie worden ze gebruikt om apparatuur in laboratoria en productiefaciliteiten te beschermen.

Voordelen van Atex Wartels

Het belangrijkste voordeel van Atex Wartels is veiligheid. Ze zijn ontworpen om de ontsteking van explosieve atmosferen te voorkomen, waardoor het risico op brand en explosie wordt verminderd. Bovendien zijn Atex Wartels duurzaam en gaan ze lang mee. Ze zijn ook kosteneffectief en vereisen minimaal onderhoud en vervanging.

Atex Wartels voldoen aan de Atex-richtlijnen, wat betekent dat ze voldoen aan de noodzakelijke veiligheidsnormen voor gebruik in gevaarlijke omgevingen. Deze naleving is essentieel voor bedrijven die de veiligheid van hun werknemers en het milieu willen behouden.

Atex Wartels versus conventionele kabelwartels

Conventionele kabelwartels zijn niet ontworpen voor gebruik in explosieve atmosferen. Ze zijn niet gebouwd volgens dezelfde veiligheidsnormen als Atex Wartels en vormen daarom een groter risico in gevaarlijke omgevingen.

Specialist op het gebied van ATEX kabelwartels

Gunneman Group is zeer ervaren op het gebied van kabelwartels voor explosiegevoelige omgevingen. Wij leveren Ex kabelwartels van de merken AGRO & Hawke. Beide zijn gerenommeerde merken op het gebied van explosieveilige kabelwartels.

Naast kabelwartels leveren we ook toebehoren zoals blind pluggen, blindstoppen en drukbalans elementen. Deze items zorgen ervoor dat productie systemen zich eenvoudig aan kunnen passen aan nieuwe taken of situaties. Niet alleen kan het aantal gebruikte kabels veranderen, maar de omtrek hiervan ook.

Neem contact op met onze product specialisten op het gebied van kabelwartels voor een bestellingen of advies. Bel 038 443 24 00 of vul het contactformulier in.

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar advies & oplossingen voor uw specifieke situatie? Bel 038 443 2400 of vul het contactformulier in. Een van onze specialisten neemt snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.