Hittebestendige LED-verlichting

LED-verlichting die tegen hitte kan

LED-verlichting en warmteontwikkeling gaan in de praktijk niet goed samen. Warmte heeft een negatieve invloed op de levensduur van LED-verlichting. Dit vraagt dus om doordachte en bewezen lichtoplossingen die perfect blijven presteren in extreem warme en uitdagende omgevingen.

De armatuurkeuze hangt vaak niet alleen af van de temperatuur in de ruimte, maar ook het gewenste lichtbeeld, slagvastheid, vocht & stof, enz. Uiteindelijk draait het om een goed lichtbeeld, een veilige werkomgeving en een lange levensduur met lage kosten.

Hittebestendige LED-verlichting zijn speciaal ontwikkeld om betrouwbare verlichting te bieden binnen industriële omgevingen. Denk aan:

hittebestendige led verlichting industrie

Onze lichtspecialisten hebben dagelijks te maken met veeleisende en extreme omgevingen waar hittebestendige LED-armaturen cruciaal zijn. Daarbij werken ze merkonafhankelijk bij de selectie LED-verlichting die bestand is tegen extreme temperaturen. 

Een veel door ons toegepast merk is Sammode Industry. Dit merk wordt wereldwijd gebruikt binnen industrieën waar extreem hoge temperaturen van toepassing zijn. Daarbij geldt voor veel type armaturen een garantie tot 8 jaar.

Naast dat de LED-armaturen bestand zijn tegen hitte, zijn vaak ook andere specificaties van belang:

  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Hoge LB-waarde (lange levensduur en weinig lichtverval)
  • Goed lichtbeeld
  • Hoge IP-waarde vanwege stofrijke & vochtige omgevingen
  • Slagvastheid / eenvoudig te reinigen behuizing
  • RVS 304/316
  • Explosieveiligheid
  • Lage onderhoudskosten

Specialisten die weten waar ze het over hebben

Aanbod van armaturen is er voldoende in de markt. Kennis van de materie is schaars. Kies voor solide oplossingen. Een goed lichtbeeld dat bijdraagt aan de veiligheid op de werkvloer (dit wordt nog wel eens uit het oog verloren).

Met armaturen die lang meegaan met lage onderhoudskosten. Onze specialisten zorgen voor een slim lichtadvies, een doordacht lichtplan en de beste armatuur keuze.