E-mobility

E-mobility – EMC-oplossingen

De elektrificatie van wagen- en machineparken is in volle gang. Bij elektrische voertuigen is sprake van hoge stromen die via de voedingskabels binnen het voertuig moeten worden geleid.

Voor de doorvoer van deze kabels voor montage op elektromotoren, batterijen of omvormers zijn kabelwartels nodig die elektromagnetische beïnvloeding voorkomen en tegelijkertijd beschermen tegen vocht, stof. Bij deze kritische overgang van kabels in een behuizing zijn de juiste kabelwartels nodig. Oftewel EMC-kabelwartels.

elektrificatie kabelwartels emc embobilty

EMC-kabelwartels

Door de juiste toepassing van kwalitatief hoogwaardige EMC-kabelwartels worden elektromagnetische storingen voorkomen. Een EMC-wartel of kabeldoorvoer zorgt ervoor dat deze EMC-stralingen via de behuizing worden afgevoerd. Zeker op het vlak elektromobiliteit is dit vanwege de hoge schakelfrequenties van de omvormers van groot belang.

Daarnaast zijn de aansluitdichtheid en het installatiegemak belangrijke aspecten. De kabelwartels beschermen tegen vocht, stof en warmteontwikkeling. Dit zorgt voor storingsvrij en veilig functioneren van de elektronica.

Gunneman levert hiervoor de EVolution EMC kabelwartel oplossingen van Agro. Agro is toonaangevend op het gebied van kabelwartels en oplossingen voor elektrische aandrijfsystemen.

EVolution EMC

De EVolution EMC is een kabelwartel van topkwaliteit die aan de hoogste eisen voldoet en ontworpen is voor de hoogste afschermstromen. Tegelijktijdig is deze kabelwartel eenvoudig te monteren en los te koppelen.

Bij onderhoudswerkzaamheden kan bijvoorbeeld de afdichtinzet worden vervangen zonder de kabel los te koppelen. Daarnaast kan tijdens de installatievoorbereiding de hoogspanningskabels met de EVolution EMC-kabelwartel als een steker worden voor gemonteerd.

Hiervoor is zelfs geen momentsleutel nodig en de verbindingsdichtheid is nog steeds gegarandeerd. Dit maakt werken met de stugge voedingskabels in kleine ruimtes een stuk eenvoudiger en levert dit een aanzienlijke tijdsbesparing op.

Kenmerken van EVolution EMC op een rij:

  • Ontwerp maakt voormontage op kabel mogelijk
  • Pluggable EMC-contactoplossing
  • Snellere en veiligere installatie op voertuigen
  • Procesbetrouwbaarheid van kabelboom tot installatie
  • Voldoet aan RoHS richtlijn met loodvrij messing

Specialist in EMC & elektrificatie

Of het nu voertuigen, schepen of kranen betreft. De beste kwaliteit EMC-oplossingen zijn cruciaal om een storingsvrij, betrouwbaar en veilig functioneren te garanderen. Ook het gemak bij installatie en onderhoud blijkt in de praktijk een cruciale factor. In nauwe samenwerking met onze partner Agro AG is Gunneman Group gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van e-mobility en EMC.

Meer weten? Neem contact op met onze product specialisten E-mobility T 038 443 2400 of mail naar [email protected]

Stel uw vraag

Benieuwd naar ons advies en onze oplossingen voor uw specifieke situatie? Vul het contactformulier in. 

Een van onze specialisten neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.