Sammode industriële verlichting

Als het gaat om verlichting voor industriële toepassingen, is Sammode verlichting al meer dan 90 jaar een toonaangevende naam. Het bedrijf, opgericht in Frankrijk in 1927, heeft een uitgebreid assortiment verlichtingsoplossingen ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen om aan de unieke eisen van verschillende industriële omgevingen te voldoen.

sammode industriele verlichting

Het assortiment bestaat uit verlichtingsarmaturen die geplaatst worden in een omgeving waarbij zeer hoge eisen worden gesteld. Denk hierbij aan waterdichtheid, corrosiebestendigheid, uithoudingsvermogen tegen hoge of lage temperaturen, slagvastheid of explosieveiligheid. De armaturen binnen de categorie explosieveilig zijn allemaal volgens de ATEX normen.

De hoogwaardige materialen van de Sammode armaturen zijn geheel afgestemd op de specifieke omgeving, zodat de levensduur van de elektronica en lichtbron zal worden verlengd. 

Toepassingen binnen verschillende sectoren;

Hoogwaardige verlichtingsoplossingen

Sammode verlichting biedt een breed scala aan verlichtingsoplossingen voor industriële toepassingen. Hun producten worden gebruikt in diverse omgevingen, waaronder voedselverwerking, petrochemie, mijnbouw en fabricage. Hier zijn enkele van de hoogwaardige verlichtingsoplossingen die Sammode verlichting te bieden heeft:

 • Lineaire armaturen
  Sammode verlichting biedt een breed scala aan lineaire armaturen voor industriële toepassingen. Deze armaturen zijn speciaal ontworpen om een hoge lichtopbrengst te bieden met een laag energieverbruik en minimale onderhoudskosten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen en bij hoge temperaturen.
 • Robuuste armaturen
  Sammode Verlichting biedt ook een reeks robuuste armaturen die zijn ontworpen voor gebruik in extreme omgevingen. Deze armaturen zijn bestand tegen trillingen, schokken en corrosie en zijn geschikt voor gebruik in mijnbouw, offshore en petrochemie.
 • Explosieveilige armaturen
  Voor omgevingen met een hoog risico op explosies biedt Sammode verlichting een reeks explosieveilige armaturen. Deze armaturen zijn ontworpen om te voldoen aan de strikte normen en voorschriften voor explosieveilige verlichting. Ze bieden een veilige en betrouwbare verlichtingsoplossing in omgevingen waar brandbare gassen, dampen en stofdeeltjes aanwezig zijn. Deze armaturen zijn geschikt voor gebruik in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrie.
 • Industriële LED-verlichting
  Sammode biedt een breed scala aan LED-verlichtingsoplossingen voor industriële toepassingen. Deze armaturen bieden een hoge lichtopbrengst met een laag energieverbruik en een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.
 • Lichtmanagementsysteem
  Sammode biedt ook een geavanceerd lichtmanagementsysteem dat de verlichting in industriële omgevingen optimaliseert. Het systeem maakt gebruik van bewegingsdetectie, daglichtsensoren en tijdschema’s om de verlichting te regelen en te optimaliseren. Hierdoor wordt niet alleen het energieverbruik verminderd, maar wordt ook het comfort en de veiligheid van werknemers verbeterd.
verlichting voor koel en vrieshuizen

Wilt u meer weten?

Gunneman Group is importeur van Sammode Industry en specialist in de verlichtingsoplossingen van Sammode voor industriële toepassingen. Contact onze product specialisten voor advies of bestellingen. 

Contact onze productspecialisten

Bert Houdel

Industrieel lichtadviseur

Peter Schmitz

Product specialist

Sharon Westemeijer

Product specialist

Ron Koekkoek

SENIOR ACCOUNTMANAGER

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar advies & oplossingen voor uw specifieke situatie? Bel 038 443 2400 of vul het contactformulier in. Onze specialisten nemen snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.