Industriële verlichting

LED verlichting voor industrie

De juiste led verlichting in de industrie is extreem belangrijk, het bevordert de productiviteit én veiligheid op werkvloer. Door te werken op basis van de juiste randvoorwaarden met een goed lichtplan, de juiste armaturen en ondersteuning voor technische partners behaalt u het beste resultaat. 

Gunneman Group is gespecialiseerd in verlichtingsoplossingen voor veeleisende en extreme industriële omgevingen. Bij onder andere petrochemische installaties, de op- en overslag van olie en gas en voedsel- en grondstof- verwerkende industrie.

Binnen deze uitdagende omstandigheden heeft led verlichting te maken met:

 • extreme temperaturen
 • stof
 • vocht
 • explosiegevaar (atex / ex )
 • agressieve middelen
 • schokken en vibraties
 • voedselveiligheid

 

Industriële ledverlichting voor iedere toepassing

De industriële lichtspecialisten van Gunneman Group geven merkonafhankelijk advies op het gebied van industriële led armaturen. Hiervoor werken we met gerenommeerde fabrikanten van industriële ledverlichting die zich in de praktijk bewezen hebben. Zo weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit. 

Daarbij kunnen onze specialisten het gehele traject voor u verzorgen of in nauwe samenwerking met technische partners het project realiseren. 

De toepassingen binnen industriële verlichting zijn veelzijdig, hierbij kunt u denken aan.

 

Voor ons staat voorop de beste passende oplossing, het verhogen van de veiligheid en het verlagen van de maintenance kosten.

Specialistische kennis voor de beste oplossing

Iedere ruimte heeft zijn specifieke kenmerken. In comabinatie met de wensen en randvoorwaarden kiezen onze lichtspecialisten merkonafhankelijk uit de armaturen die het best passen binnen de opzet:

 • Lijnverlichting
 • Lineaire verlichting
 • Bulkheads
 • Floodlights  (symmetrisch als asymmetrisch)
 • Highbays
 • Inbouw

 

De led armatuur keuze hangt daarbij af van de gestelde eisen. Onze lichtspecialisten inventariseren deze en kiezen de armaturen die hiervoor geschikt zijn. Dit betreft eisen zoals:

 • IP-waarden (water- & stofbestendigheid)
 • Slagvastheid (IK-10)
 • ATEX zones
 • HACCP
 • IFS / BRC
 • Bestand tegen agressieve chemicaliën
 • Hoge druk reiniging

 

Met merken als Fellowlight, Sammode, Chalmit, Luxon Led & Progtech leveren wij topkwaliteit verlichting voor de industrie. Bewezen armaturen die zorgen voor het beste lichtbeeld, lagere kosten en minder onderhoud. 

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar advies & oplossingen voor uw specifieke situatie? Bel 038 443 2400 of vul het contactformulier in. Een van onze specialisten neemt snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kiest u de juiste verlichting?

lees het whitepaper met belangrijke tips

Zo gaan wij te werk

Het proces

Met onze 65 jaar ervaring weten wij als geen ander dat geen enkel projectproces er precies hetzelfde uitziet. Maar omdat wij transparantie hoog in het vaandel hebben staan, geven wij u graag een schematisch overzicht van het ‘doorsnee’ projectproces bij Gunneman Group IMO.

Kabelwartels
Photo drawings for the project engineering work

Zo gaan wij te werk bij een lichtplan

1. Inventarisatie

In deze fase wordt de situatie geïnventariseerd. Hierbij wordt zowel de huidige situatie als de gewenste situatie van de klant gedetailleerd in kaart gebracht.

2. Advies/Projectengineering

Daarnaast biedt Gunneman in deze fase al de mogelijkheid om gebruik te maken van een proefopstelling of monsters.

3. Optimalisatie/Maatwerk (Customizing)

Deze fase start met het opstellen van een offerte en indien gewenst een volledig lichtplan. Op aanvraag wordt er tevens een berekening gemaakt van de TVT / TCO en Co2-reductie.

4. Projectrealisatie en aftersales

In deze fase wordt het logistiek plan in goed overleg met de klant opgesteld. Vervolgens doet Gunneman een lichtmeting voorafgaande aan de oplevering om de kwaliteit te kunnen garanderen. Na de aankoop denkt Gunneman graag met de klant mee over het onderhoudsproces van de geleverde producten.

Duurzame industriële verlichting nodig?

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor

Voor de bouw van de centrale was zowel EX als non-EX verlichting nodig. Belangrijkste criteria waaraan de verlichting moest voldoen waren; duurzaamheid, (explosie)veiligheid, hoge kwaliteit en weinig onderhoud. 

Voor de bouw van de nieuwe installatie was de klant op zoek naar betrouwbare lijnverlichting waarmee de veiligheid van de medewerkers gegarandeerd was en er bespaard zou worden op installatie- en mainenancekosten.

Voor de bouw van een nieuwe installatie voor de NAM heeft Gunneman verschillende Chalmit armaturen geleverd waardoor de maintenancekosten lager uit vallen dan gebruikelijk.

Voor de bouw van deze installatie door de NEM was standaardisatie het uitgangspunt. Daarnaast moesten de luxlevels worden gerealiseerd door het minimale aantal armaturen. 

Voor de bouw van een nieuw gasplatform in de Noordzee is er gebruik gemaakt van de verlichtingsarmaturen, junctionboxen en kabelwartels van Gunneman.

Voor de vervanging van de bestaande armaturen bij deze voedselverwerker heeft Gunneman armaturen geleverd die aan de hygiëne-eisen voldeed en bestand was tegen de omgevingsfactoren.

Onze klanten

Wij hebben gewerkt voor