Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Industriële verlichting

LED verlichting voor industrie

Industrieën draaien 24/7 door, dit houdt in dat ook in donkere periodes uw installatie van optimaal licht moet worden voorzien. Zo garandeert u uw werknemers bij de installatie van een optimale veiligheid. Bij onder andere petrochemische installaties, de op- en overslag van olie en gas en voedsel- en grondstof- verwerkende industrie. Goede LED verlichting is in de industrie extreem belangrijk, het bevordert namelijk de productiviteit én de veiligheid. Om alle mogelijke (verlichting) problemen in veeleisende omstandigheden op te kunnen lossen bieden wij een breed assortiment industriële verlichting. Bij al onze producten zijn het verhogen van de veiligheid en het verlagen van de maintenance kosten de belangrijkste speerpunten. Daarnaast staat bij de Gunneman Group IMO duurzaamheid van de materialen en de productie ook hoog in het vaandel.

Gunneman is uw specialist op het gebied van industriële verlichting

De kenmerken van ons assortiment industriële verlichting zijn: Uitgebreid aanbod aan lijnverlichting, highbays, Floodlights (zowel symmetrisch als asymmetrisch), Tubelights, Bulkheads in Ex-uitvoering voor zones 1, 2, 21 & 22 conform ATEX en non-Ex uitvoeringen. Gebruik van materialen waarbij robuustheid en duurzaamheid de boventoon voeren, zoals glasvezelversterkt polyester (GRP), polycarbonaat of RVS404/316. 

Met merken als Chalmit leveren wij topkwaliteit verlichting voor onder andere de industrie waarmee u de jaren na aanschaf gegarandeerd bent van minder onderhoud!

Een greep uit onze eerdere verlichtingsprojecten

Zij gingen u voor

Voor de bouw van de centrale was zowel EX als non-EX verlichting nodig. Belangrijkste criteria waaraan de verlichting moest voldoen waren; duurzaamheid, (explosie)veiligheid, hoge kwaliteit en weinig onderhoud. 

Voor de bouw van de nieuwe installatie was de klant op zoek naar betrouwbare lijnverlichting waarmee de veiligheid van de medewerkers gegarandeerd was en er bespaard zou worden op installatie- en mainenancekosten.

Voor de bouw van een nieuwe installatie voor de NAM heeft Gunneman verschillende Chalmit armaturen geleverd waardoor de maintenancekosten lager uit vallen dan gebruikelijk.

Voor de bouw van deze installatie door de NEM was standaardisatie het uitgangspunt. Daarnaast moesten de luxlevels worden gerealiseerd door het minimale aantal armaturen. 

Voor de bouw van een nieuw gasplatform in de Noordzee is er gebruik gemaakt van de verlichtingsarmaturen, junctionboxen en kabelwartels van Gunneman.

Voor de vervanging van de bestaande armaturen bij deze voedselverwerker heeft Gunneman armaturen geleverd die aan de hygiëne-eisen voldeed en bestand was tegen de omgevingsfactoren.

Het selecteren van de juiste industriële verlichting is maatwerk. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek begeleiden onze verlichtingsexperts u graag naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Zo gaan wij te werk

Het proces

Met onze 65 jaar ervaring weten wij als geen ander dat geen enkel projectproces er precies hetzelfde uitziet. Maar omdat wij transparantie hoog in het vaandel hebben staan, geven wij u graag een schematisch overzicht van het ‘doorsnee’ projectproces bij Gunneman Group IMO.

Kabelwartels
Photo drawings for the project engineering work

Zo gaan wij te werk bij een lichtplan

1. Inventarisatie

In deze fase wordt de situatie geïnventariseerd. Hierbij wordt zowel de huidige situatie als de gewenste situatie van de klant gedetailleerd in kaart gebracht. Lees meer

2. Advies/Projectengineering

Deze fase bevat de specialistische engineering, een gedeeltelijk lichtplan en de kostenraming. Daarnaast biedt Gunneman in deze fase al de mogelijkheid om gebruik... Lees meer

3. Optimalisatie/Maatwerk (Customizing)

Deze fase start met het opstellen van een volledig lichtplan en offerte. We berekenen hierbij de kosten die worden bespaard op energie en onderhoud. Lees meer

4. Projectrealisatie en aftersales

In deze fase wordt het logistiek plan in goed overleg opgesteld. Indien gewenst leveren wij de armaturen per ruimte, verdieping, gelabeld aan waarbij de led-armaturen zo efficiënt mogelijk worden verpakt. Lees meer

Benieuwd wat een goed lichtplan u op kan leveren?

Onze klanten

Wij hebben gewerkt voor

Alle producten

Naast topkwaliteit verlichting heeft Gunneman een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige industriële behuizingen (junction boxen), kabelwartels en signalering met een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.