LED-verlichting parkeergarage Amsterdam

In de bestaande parkeergarage moest de verouderde TL-verlichting vervangen worden door energiezuinige LED-verlichting. Onze lichtspecialisten hebben het de monteurs zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

led-verlichting parkeergarage amsterdam

Één-op-één vervanging van TL-armaturen

Vanwege de bestaande situatie is gekozen voor één-op-één vervangen de oude TL-armaturen door LED-armaturen van Luxon. Naast de aanzienlijke energiebesparing door over te stappen naar LED, is een aanvullende slag gemaakt in besparing door gebruik te maken van armaturen met een corridor functie.

Armaturen met corridor-functie

De Luxon-armaturen beschikken over een standalone corridor-functie. Dit houdt in dat de individuele armaturen een sensor hebben om bewegingen waar te nemen. Indien er sprake is van beweging, gaat de lumenoutput naar 100%. Wanneer er geen beweging wordt waargenomen, schakelt het armatuur terug naar 10%. Dit zorgt voor een aanzienlijke, aanvullende energiebesparing. Daarnaast komt draagt dit extra bij aan de reeds lange levensduur van de armaturen.

Gemakt en tijdsbesparing door bekabeld armatuur af-fabriek

Doordat bij de installatie gebruik moest worden gemaakt van bestaande aansluitingen, hebben onze lichtspecialisten de armaturen in de fabriek reeds voorzien van bekabeling. Zo hoeven de monteurs alleen de kabel van het armatuur in de junctionbox aan te sluiten, Wat een enorm gemak, maar bovenal tijdsbesparing opleverde.

Verbeterd lichtbeeld

In vergelijking met de TL-armaturen geven de nieuwe LED-armaturen een veel mooier lichtbeeld. Door de keuze voor één-op-één vervanging is de hoeveelheid lux in de parkeergarage toegenomen.