Explosieveilige verlichting

Explosieveilige verlichting voor ATEX Zones

ATEX-verlichting is essentieel in een explosiegevaarlijke omgeving. Explosies ontstaan bij een combinatie van een brandbare stof, zuurstof en een ontstekingsbron. In ATEX-zones is het dan ook altijd noodzaak om minimaal één van deze elementen te voorkomen of af te schermen van de andere elementen.

ATEX-verlichting, ook bekend als explosieveilige verlichting, is ontwikkeld om deze samenkomst van de verschillende elementen te voorkomen.

Om de kans op explosies tot een minimum te beperken is het dan ook cruciaal om de juiste ATEX LED- verlichting te selecteren voor die specifieke ATEX-zone. De praktijk leert dat dit niet altijd duidelijk is.

Onze product specialisten helpen u hierbij. Zij weten welke verlichting binnen welke ATEX-zones kunnen worden toegepast. 

atex verlichting waterzuivering

Uw specialist op het gebied van ATEX verlichting

De afgelopen jaren hebben wij tal van verlichtingsprojecten uitgevoerd in zowel offshore- (olie en gas) als onshore-omgevingen (chemie, petrochemie en storage). Voor omgevingen waar gasexplosies of stofexplosies kunnen ontstaan.

Door onze ervaring kunnen wij u perfect begeleiden naar de juiste oplossing. Zeker ook bij de uitfasering van TL-verlichting en de overstap naar LED-verlichting binnen ATEX-zones. Waarbij veel verandert. Denk aan een lichtplan, lichtbeeld, lumenoutput, kleurweergave e.d. 

Onze experts kijken altijd naar het bredere plaatje van verlichting. Wanneer u kiest voor armaturen die goedkoop in aanschaf zijn, zijn de kosten van het onderhoud de jaren er na aanzienlijk hoger.

Daarnaast brengt onderhoud en vervanging in ATEX zones ook risico’s en kosten met zich mee. Onze experts weten dit als geen ander. Zij zetten dan ook in op het realiseren van de benodigde lichtopbrengst met zo min mogelijk armaturen. Immers, hoe minder armaturen, hoe minder onderhoud.

Met onder andere merken als Chalmit (wereldwijd marktleider in explosieveilige verlichting) & Sammode leveren wij topkwaliteit ATEX LED-verlichting waarmee u de jaren na aanschaf gegarandeerd bent van minder onderhoud!

Advies nodig? Contact vrijblijvend onze lichtspecialisten.

Bekijk de podcast over ATEX-verlichting

Zo gaan wij te werk

De best passende oplossing

Met onze 65 jaar ervaring weten wij als geen ander dat geen enkel projectproces er precies hetzelfde uitziet. Maar omdat wij transparantie hoog in het vaandel hebben staan, geven wij u graag een schematisch overzicht van het ‘doorsnee’ projectproces bij Gunneman Group IMO.

DSC07213
Photo drawings for the project engineering work

Zo gaan wij te werk bij een lichtplan

1. Inventarisatie

In deze fase wordt de situatie geïnventariseerd. Hierbij wordt zowel de huidige situatie als de gewenste situatie van de klant gedetailleerd in kaart gebracht. Lees meer

2. Advies/Projectengineering

Deze fase bevat de specialistische engineering, een gedeeltelijk lichtplan en de kostenraming. Daarnaast biedt Gunneman in deze fase al de mogelijkheid om gebruik... Lees meer

3. Optimalisatie/Maatwerk (Customizing)

Deze fase start met het opstellen van een volledig lichtplan en offerte. We berekenen hierbij de kosten die worden bespaard op energie en onderhoud. Lees meer

4. Projectrealisatie en aftersales

In deze fase wordt het logistiek plan in goed overleg opgesteld. Indien gewenst leveren wij de armaturen per ruimte, verdieping, gelabeld aan waarbij de led-armaturen zo efficiënt mogelijk worden verpakt. Lees meer

Onze klanten

Wij hebben gewerkt voor