Verlichting NAM Koekange

De Nederlandse Aardolie Maatschappij houdt zich bezig met de olie- en gaswinning in Nederland. De NAM schakelt bij de bouw van de installaties de hulp in van externe partijen zoals ook bij de installatie in Koekange. Via deze externe partij is de keuze gemaakt om gebruik te maken van de betrouwbare en duurzame armaturen van Gunneman.

Aanleiding

Voor de bouw van een nieuwe installatie ten behoeve van aardgaswinning in Koekange heeft de NAM de hulp ingeschakeld van Air Products UK. Dit bedrijf heeft vervolgens gebruik gemaakt van de verlichtingsarmaturen van Gunneman.

Projectdoelstelling

De NAM had voor het project een tweetal eisen gesteld aan de verlichting. Ten eerste moesten de armaturen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit moest er in resulteren dat ook de tweede doelstelling; ‘een reductie in maintenancekosten t.o.v. de gebruikelijke armaturen’ werd behaald. 

Oplossing

Gunneman kon een armatuur aanbieden dat volledig volgens de specificaties van de klant was. Door gebruik te maken van de betrouwbare armaturen van Chalmit kon Gunneman er voor zorgen dat de projectdoelstelling; ‘hoge kwaliteit armaturen en weinig maintenancekosten’ kon worden gerealiseerd. Voor NAM Koekange zijn drie verschillende types armaturen toegepast; Chalmit linear, Chalmit floodlights en Chalmit streetlights.

Resultaat

Door toepassing van onze armaturen is er een veilige werkomgeving gecreeërd voor de werknemers op de plant. Zowel bij de installatie als op het terrein rondom de installatie is de veiligheid gewaarborgd. Doordat er gebruik is gemaakt van de betrouwbare armaturen van Chalmit zal er de komende jaren eveneens weinig onderhoud nodig zijn aan de armaturen waardoor de projectdoelstelling voor de verlichting is behaald.