Magazijn verlichting

LED-verlichting voor magazijnen, compleet verzorgd

Magazijnverlichting is de verlichting die wordt gebruikt in magazijnen en andere opslagfaciliteiten. Het doel van deze verlichting is om een veilige en goed verlichte omgeving te bieden voor werknemers en goederen. 

Perfecte magazijnverlichting zonder gedoe.

magazijn verlichting LED

Goede magazijnverlichting is van essentieel belang om verschillende redenen.

 • Allereerst helpt het de veiligheid van werknemers te verbeteren door de zichtbaarheid van obstakels en gevaren te vergroten. Goede verlichting kan ook helpen om ongevallen te voorkomen en werknemers in staat stellen om hun werk beter te doen.
 • Daarnaast kan goede magazijnverlichting de productiviteit van werknemers verhogen. Goede verlichting maakt het gemakkelijker om producten te vinden en te lezen en vermindert het risico op fouten en vertragingen. Bovendien draagt goede verlichting bij aan de sfeer en de beleving van medewerkers.
 • Tot slot is magazijnverlichting een belangrijk aspect voor wat betreft duurzaamheid en het verlangen van energiekosten. Door energiezuinige verlichting te kiezen en gebruik te maken van sensoren en dimmers kan de hoeveelheid energie die wordt verbruikt worden verminderd. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.
Lijnverlichting magazijn

Aanschafkosten armatuur & TCO berekening

Kosten zijn altijd een belangrijke factor bij het kiezen van magazijnverlichting. Het is belangrijk om niet alleen naar de aanschafkosten te kijken, maar ook naar de operationele kosten en de levensduur van de verlichting.

Dit is te berekenen in een Total Cost of Ownership berekening die wij vrijblijvend voor u kunnen maken. U heeft daarmee inzicht in de door u gemaakte kosten gedurende de levensduur van de verlichting. Daarmee weet u wat u echt onderaan de streep kwijt bent.

“De aanschaf van een armatuur bedraagt maar 20%
van de kosten gedurende de levensduur van de verlichting.”

De LB-waarde van verlichting is voor de TCO-berekening een belangrijke waarde. Het geeft aan hoe lang uw verlichting meegaat en over hoeveel jaren uw investering wordt “uitgesmeerd”.

Ook zaken als een werkomgeving met prettig licht en de juiste kleurwaargave waar medewerkers productiever zijn aspecten om rekening mee te houden.

Onze product specialisten helpen u met inzicht in de voordelen en het maken van de juiste afwegingen.

Factoren die de keuze van magazijnverlichting beïnvloeden

Bij het kiezen van de juiste magazijnverlichting zijn er verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden:

 • Plafondhoogte magazijn
  De hoogte van het plafond is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste verlichting. Voor hogere plafonds is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor verlichting met een hogere lichtopbrengst en bredere lichtstraal om de ruimte volledig te verlichten. Of u beter kunt kiezen voor een halstraler of bijvoorbeeld lineaire verlichting zijn keuzes die u in samenspraak met onze lichtspecialisten kunt maken. De basis hiervoor is een lichtplan voor het magazijn waarin wij de uitgangspunten en randvoorwaarden opnemen. Een goed lichtplan kan zorgen voor lagere kosten doordat er bijvoorbeeld minder armaturen nodig zijn.
 • Grootte en indeling van het magazijn
  Het formaat en de indeling van het magazijn is een andere belangrijke factor. Voor grotere magazijnen is het bijvoorbeeld belangrijk om verlichting te kiezen die een grote lichtopbrengst heeft om de gehele ruimte te verlichten. Daarnaast kan het magazijn opgedeeld zijn in verschillende type ruimtes, denk aan een kantooromgeving of een kantine. Waardoor het licht een andere functie heeft. Met een goed lichtplan worden de specifieke kenmerken van die ruimte gedefinieerd en kan de verlichting hier goed op worden afgestemd. Dit zorgt ervoor dat medewerkers met perfect licht optimaal hun werk kunnen doen.
 • Kleur licht & kleurweergave
  Afhankelijk van de werkzaamheden in het magazijn kan het nodig zijn om de kleur licht aan te passen. Vaak wordt gekozen voor verlichting die daglicht benadert, dit is een kleurtemperatuur rond de 6.000 Kelvin. Ook kijken we naar de kleurweergave (CRI). Afhankelijk van producten of activiteiten kan de kleurweergave belangrijk zijn en kan de verlichting op worden aangepast.

 

Vervangen van bestaande TL-verlichting in magazijnen

Is uw magazijn nog voorzien van TL-verlichting, dan wordt het tijd om over te schakelen naar oplossingen zoals led verlichting. Ons advies daarbij is om niet te kiezen voor retrofit led-buis oplossingen. We zien hier in de praktijk dat dit de nodige nadelen heeft. U kunt daarbij zelfs de CE markering van het armatuur verliezen wat problemen oplevert bij uw verzekering. 

Wilt u het in één keer goed aanpakken? Laat dan een lichtplan maken om te kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor uw situatie. Bepaalde typen armaturen kunnen met een beperkte aanpassing geschikt worden gemaakt voor led. Soms is het nodig om alle armaturen in het magazijn te vervangen, u kunt dan in één keer goed aanpakken en alle voordelen van led verlichting goed benutten. 

U kunt uw investering in veel gevallen binnen 2 – 3 jaar terugverdienen. 

high-bay magazijn verlichting

Tips voor het optimaliseren van magazijnverlichting

Om ervoor te zorgen dat magazijnverlichting optimaal presteert, zijn er verschillende tips die kunnen worden gevolgd:

 • Gebruik sensoren en timers
  Door gebruik te maken van sensoren en timers kan de hoeveelheid energie die wordt verbruikt worden verminderd. Sensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om lichten uit te schakelen wanneer er niemand in het magazijn is, terwijl tijdschakelaars kunnen worden gebruikt om lichten uit te schakelen wanneer het magazijn gesloten is.
 • Zorg voor voldoende verlichting
  Om ervoor te zorgen dat het magazijn goed verlicht is, is het belangrijk om voldoende verlichting te hebben. Oftewel de lumen output. Dit betekent dat de verlichting moet worden afgestemd op de grootte en hoogte van het magazijn en dat er voldoende armaturen moeten worden geïnstalleerd. Met een goed lichtplan weet u zeker dat u het gewenste eindresultaat bereikt.
 • Wat zijn de voordelen van ledverlichting voor magazijnen?
  Ledverlichting heeft een lange levensduur, is energiezuinig, produceert weinig warmte en is zeer veelzijdig. Het kan worden gebruikt voor zowel algemene verlichting als accentverlichting en kan worden gedimd om energie te besparen. Daarnaast zijn energiezuinige opties zoals ledverlichting goedkoper in gebruik, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

 

Is daglicht een goede optie voor magazijnverlichting?

Daglicht is de meest natuurlijke en energiezuinige optie voor magazijnverlichting, maar het kan moeilijk te beheersen zijn en varieert afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom wordt in een lichtplan, naast daglicht, altijd rekening gehouden met omstandigheden waarbij er geen daglicht is. Bijvoorbeeld bij zware bewolking, nacht, of winterdagen met kortere periodes van daglicht. Wanneer daglicht wel beschikbaar is, kan middels sensoren niet noodzakelijke verlichting worden uitgeschakeld.

Verlichting van magazijn

Onze werkwijze

Wilt u zeker zijn van de beste investering met bewezen kwaliteit? Wij zorgen dat u voor uw situatie de beste keuzes maakt. Wij kunnen de oplevering van LED-verlichting compleet voor u verzorgen. Dit doen we op basis van een gestructureerd proces en een korte doorlooptijd.  

 1. Telefonische intake
 2. Opname op locatie
 3. Lichtplan, offerte & TCO berekening
 4. Installatie 
 5. Resultaat: de beste kwaliteit verlichting waar u jarenlang plezier van heeft
 

Fellowlight magazijnverlichting

Fellowlight is Europese kwaliteitsverlichting welke uitermate geschikt is voor magazijnen en bedrijfshallen. Met name de NOVA lichtlijn en de STELLA halstraler worden veel voor magazijnverlichting toegepast. Door de unieke warmtehuishouding, het gebruik van aluminium en keramische leds en het zeer geringe lichtverlies gaan deze armaturen erg lang mee en zijn onderhoud tot een minimum beperkt. Armaturen worden verpakkingsloos aangeleverd wat tot wel 50% installatietijd kan schelen. 

Fellowlight heeft de de meest gunstige Total Cost of Ownership. Door hoge kwaliteit gaat de verlichting (bewezen) langer mee en staat u minder snel voor weer een investering. 

Contact onze product specialisten voor een advies op maat.

Merken industriële LED-verlichting