Spuitcabine verlichting

LED-verlichting voor spuitcabines

Bij het werken in een spuitcabine is het van groot belang dat er voldoende licht aanwezig is. Niet alleen om het werk in een verfspuiterij goed te kunnen zien en uitvoeren, zoals een natuurgetrouwe weergave van kleuren. Maar ook om veiligheidsredenen is de juiste toepassing van armaturen binnen spuitcabines essentieel. 

 

Waarom is goede verlichting belangrijk in een spuitcabine?

Het belangrijkste argument voor goede verlichting in een spuitcabine is veiligheid. Bij het spuiten van verf of andere coatings worden dampen en nevels vrijgegeven die ontvlambaar kunnen zijn.

Daarnaast is een goede verlichting essentieel om een hoge kwaliteit werk op te kunnen leveren. Goede verlichting maakt het mogelijk om het werk nauwkeuriger uit te voeren, waardoor de kwaliteit van het eindresultaat verbetert. Ook kunnen kleuren beter worden beoordeeld in goed verlichte omstandigheden.

Verder zien we in de praktijk dat een goede verlichting in een verfspuiterij de efficiëntie ten goede komt. Met voldoende en kwaliteit goed licht kunnen medewerkers beter, sneller en effectiever werken.

armatuur spuitcabine

Lichtkwaliteit in spuitcabines

Bij de keuze voor spuitcabine verlichting is lichtopbrengst een belangrijk aandachtspunt.

Naast dat er voldoende licht aanwezig moet zijn om het werk te kunnen zien en goed te kunnen werken, is het ook zaak dat de kleurtemperatuur zo natuurgetrouw als mogelijk is. Over het algemeen wordt een kleurtemperatuur van 5000 tot 6500 Kelvin als geschikt beschouwd voor spuitcabine armaturen.

Ons advies is om een lichtplan te laten maken zodat u zeker weet dat het gewenste lichtbeeld wordt gerealiseerd. Hierbij kijken onze product specialisten op basis van uw wensen naar de optimale keuze voor armaturen, kleurtemperatuur en de plaatsing van armaturen. Zeker wanneer bestaande TL-verlichting wordt vervangen door led armaturen betekent dat de nodige aanpassingen en is een goed lichtplan en advies de basis voor een goed eindresultaat.

Explosieveilige spuitcabine armaturen

In omgevingen waar kans is op explosiegevaar, worden explosieveilige lampen toegepast die voldoen aan ATEX-richtlijnen. De product specialisten van Gunneman Group zijn gespecialiseerd in ATEX verlichting en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

 
verlichting voor koel en vrieshuizen

Van gedachten wisselen met een lichtspecialist?

Onze lichtspecialisten zijn expert op het gebied van spuitcabine verlichting.

Benieuwd naar advies & oplossingen voor uw specifieke situatie? Bel 038 443 2400 of vul het contactformulier in. Een van onze specialisten neemt snel contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.