Of we het nou hebben over straatverlichting, zonnepanelen of windmolens – alle soorten apparatuur moeten de effecten van kou, wind, hitte en regen kunnen doorstaan. Dat geldt vooral voor hun elektronica en elektra. De luchtdruk, temperatuur en vochtigheidsgraad veranderen voortdurend. Als gevolg hiervan ontstaan druk verschillen tussen de behuizing en de omgeving, die resulteren in de overdracht van lucht. Lucht in de behuizing draagt vocht met zich mee, dat condenseert wanneer de temperatuur onder het dauwpunt komt. Het vocht dat gevangen is in de behuizing kan leiden tot corrosie en storingen in de apparatuur.

Agro pressure balance

Om drukverschillen, hoge luchtvochtigheid en condensatie te voorkomen in een behuizing, is er een constant evenwicht nodig tussen de uitwisseling van de lucht en de druk hiervan. Hiervoor heeft Agro -pressure balance and drainage elements- ontworpen die kunnen worden toegepast in elektrische en elektronische installaties (IP69K).

Deze elementen maken een efficiënte druk balans, ventilatie en eventueel drainage mogelijk om de corrosie tegen te gaan en te zorgen voor een zo lang mogelijke levensduur.

Om je een goed beeld bij te geven, wordt hieronder de video van Agro pressure balance & drainage elements getoond.

Wil je meer weten over de Agro pressure balance & drainage elements? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.