Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Goede wartels en ventilatie voorkomen vochtproblemen in junction boxen.

header2_v3

U kent het uit de praktijk, u heeft gekozen voor een elektronica behuizing, verlichtingsarmatuur, callpoint of junction box met een hoge beschermingsklasse (IP-waarde). Toch staat er naar verloop van tijd water in het verlichtingsarmatuur of de junction box en ontstaan er technische storingen.

Om elektronica en elektrotechnische componenten tegen vuil en vocht te beschermen, is het niet voldoende om de behuizing hermetisch af te dichten. Wisselende temperaturen, met name bij buitentoepassingen, zorgen voor drukverschillen tussen de behuizing en omgeving. Hierdoor ontstaat overdracht van lucht vanuit de omgeving in de behuizing (en omgekeerd). Wanneer deze lucht een hoge concentratie vocht bevat, ontstaat er condens wanneer de temperatuur in de behuizing daalt tot onder het dauwpunt. Het water dat dan in de behuizing staat leidt tot corrosie en storingen in elektronica.

Dankzij de ademende anticondenswartel van AGRO vindt er een effectieve drukvereffening tussen de binnen- en buitenkant van de behuizing plaats. Hierdoor wordt condensvorming voorkomen en de beschermingsklasse van de behuizing blijft behouden. Dit resulteert in vergroting van de operationele veiligheid en levensduur en verlaging van onderhoudskosten.

De AGRO anticondenswartel is beschikbaar in UV-bestendige kunststof en messing vernikkeld.

button-productsheet