Nieuw: De EVolution EMC® van AGRO

Nieuwe Standaarden voor EMC-Kabelwartels in de E-Mobiliteit: De EVolution EMC® van AGRO

De snelle evolutie van elektrische voertuigen stelt steeds hogere eisen aan betrouwbaarheid en efficiëntie in alle componenten. Een cruciale factor hierin zijn ongetwijfeld de kabels en hun verbindingen, die essentieel zijn voor de werking van het voertuig. AGRO heeft hierop ingespeeld met de introductie van hun nieuwe EVolution EMC® Kabelwartel. Deze tech-blog duikt dieper in deze baanbrekende ontwikkeling die nieuwe standaarden zet in de wereld van de elektromobiliteit.

Wat is de EVolution EMC® Kabelwartel?

De EVolution EMC® Kabelwartel van AGRO is een innovatieve oplossing ontwikkeld voor de kabeldoorvoeringen in hybride en volledig elektrische voertuigen. Het is de eerste EMC-kabelwartel met een stekkerbare schermcontactoplossing, speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van de e-mobiliteit.

 • Axiale Crimp-Technologie: Dit vereenvoudigt het fabricageproces aanzienlijk en helpt kosten te besparen doordat kabelbomen onafhankelijk van de productiecyclus vooraf geassembleerd kunnen worden
 • Klantspecifieke pasvorm: De EVolution EMC® kan snel en veilig gemonteerd worden zonder speciale momenten sleutels, wat de kans op losraken door trillingen tijdens gebruik elimineert
   
 • Gebruiksgemak bij Service: Servicetaken worden eenvoudiger door de mogelijkheid om de dichte inzetstukken te vervangen zonder de kabelset los te maken.
 • Hoge beschermings en prestatie normen
  De EVolution EMC® vervult als enige EMC-Kabelwartel alle eisen op het gebied van elektromobiliteit. Het is specifiek ontworpen voor hoogspanningskabels in elektrische voertuigen met een koper vlecht afscherming en kan werken met kabeldoorsnedes van 16 tot 120 mm².

Nog enkele belangrijke technische gegevens zijn:

 • Bescherming: Beschermingsgraad van IP 68 (tot 5 bar) en IP 6K9K.
 • Materiaal: Gemaakt van loodvrij messing voor milieuvriendelijkheid.
 • Temperatuurbereik: Geschikt voor gebruik in een breed temperatuurbereik van -40° C tot +140° C


Toepassingen en toekomst

De EVolution EMC® is voornamelijk bedoeld voor gebruik in commerciële voertuigen en machines in de bouw- en landbouwsector, maar de toepassingen ervan kunnen uitgebreid worden naar andere domeinen binnen de elektromobiliteit.

Meer info

Met de introductie van de EVolution EMC® Kabelwartel heeft AGRO een nieuwe standaard gezet in de wereld van EMC-kabels voor elektrische voertuigen.

Deze technologie biedt niet alleen efficiëntie en kostenbesparingen in productieprocessen maar garandeert ook een robuuste en betrouwbare werking onder de zwaarste omstandigheden.

Contant onze EMC-product specialisten voor meer info.