Verlichting speelt een essentiële rol bij de veiligheid van de medewerkers op de plant. In de chemie, petrochemie en storage sector komt het dan ook vaak voor dat er onnodig veel armaturen worden gebruikt om een plant van de benodigde hoeveelheid licht te voorzien. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om met minder armaturen hetzelfde óf zelfs betere verlichting te realiseren terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft. In deze blog leggen wij je uit hoe wij dit doen!

Nieuwbouwprojecten

Wanneer wij vanaf de start betrokken worden bij het traject kunnen wij door middel van een specialistisch lichtplan zorgen voor een beter verlichte plant met het gebruik van minder armaturen.

Er zijn twee onderdelen die er voor zorgen dat wij met minder armaturen betere verlichting op uw plant kunnen realiseren;

  • Optimale positionering van de armaturen
  • Inzetten van onze duurzame en innovatieve LED verlichtingsarmaturen (zowel Ex als non Ex)

Wij kunnen de armaturen effectiever positioneren dan concurrenten. Dit kunnen wij realiseren door twee belangrijke stappen in ons proces. Ten eerste inventariseren wij gedetailleerd de situatie van de nieuw te bouwen installatie. Dit doen wij aan de hand van onder andere een 3D model, CAD tekeningen, normen en overige specificaties. Vervolgens maken wij een maatwerk lichtplan waarbij wij er voor zorgen dat er zo min mogelijk licht ‘verloren’ gaat.

Op deze manier verlagen wij maintenance-, installatie-, energie- én faalkosten. Terwijl wij ondertussen een veilige werkplek creëren voor alle medewerkers op de plant.

Vervangingsprojecten

Ook bij het vervangen van jouw huidige verlichting zorgen wij er voor dat je met behoud van de bestaande bekabeling betere verlichting op de plant krijgt.

Na een inventarisatie op locatie en het duidelijk afstemmen van de uitgangspunten maken wij een maatwerk plan om de verlichting op de plant te optimaliseren. Door gebruik te maken van de hoogste kwaliteit armaturen bespaar je daardoor op maintenance-, energie- én faalkosten. Ook zorgen wij er voor dat de nieuwe verlichting snel te installeren is.

Wij zijn jouw partner in veilige verlichting

Met merken als CHALMIT leveren wij armaturen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Met onze zeer innovatieve Protecta X, Protecta Led, HDL floodlights en Starline straatverlichtingsarmatuur zijn wij in staat om echt het verschil te maken qua duurzaam en veilig verlichten van de plant!

Als ervaringsdeskundigen in zowel offshore als onshore omgeving weten wij als geen ander met welke moeilijke en uitdagende factoren we rekening moeten houden bij de selectie van het juiste type armatuur op de juiste plaats.

Benieuwd wat wij concreet kunnen realiseren voor jouw huidige of gewenste situatie?

Neem contact op met één van onze specialisten!