Peter Schmitz

Product specialist verlichting & signalering

Passie voor techniek

Product specialist verlichting & signalering

Binnen Gunneman Group is Peter product specialist op het gebied van industriële verlichting en industriële signalering. In zijn dagelijks werk kan hij zijn passie voor en inzicht in techniek volop kwijt.

Verlichting is altijd al een passie geweest van Peter. Op het gebied van licht en lichtsturing heeft hij veel ervaring. Deze ervaring heeft hij aangevuld met een opleiding bij de Lighting Design Academy. Deze knowhow zet hij in om lichtplannen te maken en productadvies te geven aan klanten. Oplossingen die bijdragen aan betere, veiligere en duurzame omgevingen binnen de veeleisende en extreme industrie.

Hierbij komt ook zijn kennis en ervaring als Installatie Deskundige Brandmeldinstallaties goed van pas binnen de productgroep industriële signalering. Aangevuld met de intensieve trainingen vanuit onze partners is Peter helemaal thuis binnen de mogelijkheden van industriële signalering binnen veeleisende en extreme (Ex) omgevingen. 

“Het leukste aan mijn werk vind ik het uitzoeken van de juiste oplossing voor de klant op basis van hun uitdaging. Het doorvragen, mogelijkheden verkennen. Zodat we de klant uiteindelijk de best mogelijke oplossing kunnen aanbieden.”

Naast het maken van innovatieve lichtplannen , het contact met leveranciers en het geven van product advies aan relaties, houdt Peter intern collega’s op de hoogte van de laatste product- en marktontwikkelingen.

Peter heeft een grote voorliefde voor muziek en is in zijn vrije tijd als musicus actief. Een nummer op de radio dat je niet kent? Peter vertelt je de ins- en outs. Anderzijds mag hij zich graag verdiepen in auto-elektronica en voegt hij geregeld nieuwe functies toe aan zijn auto.