LED-verlichting pluimveeslachterij Remkes

Een betere lichtkwaliteit en minder onderhoudskosten. Dat was de insteek bij het vervangen van de verouderde TL-verlichting door nieuwe LED-verlichting. Daarbij is rekening gehouden met de eisen rondom HACCP.

Aanleiding

De klant paste voorheen altijd RVS316L armaturen toe, maar het type armatuur dat zij toepaste ging uit het assortiment bij de bestaande leverancier. Daarom is Remkes op zoek gegaan naar alternatieven en is zodoende bij onder andere Gunneman terecht gekomen.

Remkes was op zoek naar een armatuur dat zeer goed bestand is tegen reiniging met chemicaliën onder hoge druk. Daarnaast moesten de armaturen licht in gewicht zijn, omdat ze aan sandwich panelen moesten worden gemonteerd.

Omdat Gunneman een armatuur kon aanbieden volledig volgens de specificaties van de klant (RVS316L armatuur met schuine achterkant (HACCP) + speciaal MARLON FS HARD polycarbonaat diffuser + chemisch bestendige aansluitkabel), met een totaal gewicht van nog geen 4kg. 

Projectdoelstelling

De projectdoelstelling was om de huidige armaturen te vervangen door een betere optie. Dit moest er voor zorgen dat er een maintenancereductie kon worden gerealiseerd met als bijkomend doel; de lichtkwaliteit verbeteren (meer en witter licht). Voorwaarde was dat de armaturen 1-op-1 vervangen moesten kunnen worden.

Oplossing

Gunneman kon een armatuur aanbieden dat volledig volgens de specificaties van de klant was; (RVS316L armatuur met schuine achterkant (HACCP) + speciaal MARLON FS HARD polycarbonaat diffuser + chemisch bestendige aansluitkabel), met een totaal gewicht van nog geen 4kg en voor een aantrekkelijke prijs.

Om de klant te overtuigen van de kwaliteit heeft er eerst een proefopstelling plaatsgevonden. Dit heeft de klant overtuigd om voor Gunneman te kiezen.

Resultaat

Door toepassing van onze armaturen met een lumenoutput van ca. 7200 lm (t.o.v. 6000 lm voorheen) en een kleurtemperatuur van 5000K (t.o.v. 4000K voorheen), heeft Remkes nu meer en “witter” licht dan voorheen. Hierdoor is tevens de lichtbeleving sterk is verbeterd.

Daarnaast wordt de komende jaren flink bespaard op de energiekosten en de lampvervangingen, ca. 5 vervangingen gedurende 50.000 branduren. Ook kan de klant de armaturen zonder moeilijkheden reinigen met hogedruk.