Waterdichte LED-verlichting voor industrie

Binnen de industrie komt verlichting met regelmaat te hangen in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Complete verzadiging met een luchtvochtigheid van 100% is geen uitzondering. Dan is het zaak dat de verlichting hiertegen bestand is, betrouwbaar en veilig is en het lang uithoudt.

IP-waarden van LED-armatuur

De mate van waterdichtheid van een LED-armatuur is te herleiden aan de IP-waarde van het armatuur. Vaak wordt gedacht dat des te hoger de IP-waarde, des te beter het armatuur geschikt is. Echter dit is vaak iets genuanceerder en ook met name afhankelijk van de toepassing. Waar komen de armaturen te hangen en waar worden ze precies aan blootgesteld.

Hoge druk / chemische reiniging armaturen

Worden de armaturen bijvoorbeeld ook onder hoge druk gereinigd met chemicaliën? Dan moeten ze ook slagvast zijn zodat de behuizing (bijvoorbeeld glas of polycarbonaat / PMMA) niet breekt. Ook kunnen ze hangen ze in een omgeving met zeer hoge temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid (denk aan droogkamers).

Daarnaast is een goed lichtbeeld van belang. Wat is de functie van de ruimte en welke werkzaamheden verrichten mensen daar. Zodat ze veilig en goed kunnen werken.

hittebestendige led verlichting industrie

Betrouwbare waterdichte verlichting

Verlichting in een vochtige, industriële omgeving moet betrouwbaar zijn. Het vervangen van waterdichte verlichting houdt vaak in dat productieprocessen moeten worden stilgelegd en dat is kostbaar. Kies daarom voor verlichting die zich in de praktijk heeft bewezen en ook garantie geeft hierop (tot 8 jaar garantie).

Meer weten voor uw situatie? Laat een van onze lichtspecialisten kijken naar uw situatie en we voorzien u van een vrijblijvend advies.